Frenštát ukončil projekt Central park Planiska

Velmi vysoká finanční náročnost a také zátěž pro město. To jsou důvody, proč Frenštát pod Radhoštěm ukončil projekt Central park Planiska, který se zabýval revitalizací areálu bývalých vojenských skladů CO na Planiskách.

Podle zpracované objemové studie by náklady na revitalizaci areálu přesáhly padesát milionů korun. „Dalším důvodem je také fakt, že se nebudeme moci z věcného hlediska a časových důvodů zapojit do avizované třetí dotační výzvy na Regeneraci a podnikatelské využití brownfieldů vyhlašovanou Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Otázkou zůstává i samotné následné využití areálu po případné revitalizaci," zdůvodnil odstoupení od plánovaného projektu starosta města Miroslav Halatin. Radnice ovšem i nadále usiluje o odkoupení zhruba čtyř hektarů pozemků v areálu CO skladů na Planiskách, které v současné době patří státu. Jejich další využití je však otázkou. „Rada města mi uložila připravit návrh nemovitých věcí v areálu CO skladů Planiska, které by mohly být určeny k prodeji, pronájmu či jinému využití pro potřeby města," doplnil starosta Halatin.

autor: ZIKADO