Do Valašského Meziříčí přijel protidrogový vlak.

Už více než sto tisíc lidí navštívilo protidrogový vlak. Ten se na zastávkách napříč celou republikou snaží propagovat primární protidrogovou prevenci.

Zároveň poukazuje na to, jak snadné a rychlé je propadnout drogám, a naopak, jak dlouhá cesta vede ze závislosti. 28. března se Revolution Train, který zavítal i do slovenských a německých měst, potřetí vrátil i do Valašského Meziříčí.

O pár dnů dříve měl zastávku také v Kopřivnici. „Cílem projektu je prostřednictvím zapojení lidských smyslů zapůsobit na návštěvníka a inspirovat jej k pozitivním životním volbám. Díky zapojení do reálného příběhu, emotivním situacím a interaktivnímu přístupu dokáže program zaujmout a dát prostor k přemýšlení nad nebezpečím legálních i nelegálních drog,“ uvedl ředitel valašskomeziříčské Městské policie Jan Camfrla.

Celý program, který je určen nejen pro školáky od 12 do 17 let, ale i pro širokou veřejnost, trvá zhruba devadesát minut. „Vítáni jsou i rodiče, protože náznaky užívání drog se objevují již u dětí ve velmi nízkém věku. Rodiče si závislosti u dítěte dlouho nemusí všimnout a nakonec může být pozdě,“ dodal Camfrla.

autor: ZIKADO