Zamrzlé plochy se mění na ledová kluziště

Mrazivé dny přejí milovníkům ledního bruslení. Bruslaři tak na pár dnů mohou vyměnit kryté zimní stadiony za otevřené venkovní plochy a zabruslit si v přírodě.

Kluziště pod širým nebem se objevilo i v samém centru Havířova, kde se v zamrzlou plochu proměnilo hřiště v areálu Don Bosko. Vedení školy zakoupilo plachtu, která se napustila vodou, a do areálu tak začali proudit bruslařští nadšenci. Ti každoročně bruslí i na víceúčelovém veřejném sportovišti u ZŠ Gen. Svobody a ZŠ Moravská v havířovském Šumbarku.

Díky mrazivému počasí zesílil také led na přehradách. Bruslaři a rekreační hokejisté tak vyrazili například na nádrže v Těrlicku či Žermanicích a bruslilo se rovněž na Olešné, okolo které se v teplých měsících prohání nadšenci na kolečkových bruslích. Při bruslení na přehradách, ale všichni musí dbát zvýšené opatrnosti. Za relativně bezpečnou hranici bývá označována dvanácticentimetrová šířka ledu, ten však mohou narušovat bahenní plyny nebo vodní proudy. Bruslaři by si proto kromě helmy, rukavic a teplého oblečení měli přibalit i pořádnou dávku obezřetnosti.

autor: ZIKADO